استراتژی تولید محتوا به عنوان موضوعی مهم و کلیدی در بهبود وضعیت سئو تلقی میشود. برای بالا بردن رتبه سایت، افراد روشهای مختلفی را دنبال میکنند که در برخی با انجام اصولی نادرست باعث کاهش بازدید از سایت خود میشوند. داشتن استراتژی تولید محتوا میتواند در وضعیت و رتبه سایت شما تأثیرات مثبتی داشته باشد.
استراتژی تولید محتوا چیست؟
یکی از دلایل موفقیت سایتهای پربازدید این است که از محتوای مناسب و مخاطب محور استفاده میکنند. برخی به نادرست قبل از اقدام به تولید محتوا در جهت یافتن کلمات کلیدی هستند که برخی از آنها میتواند سؤالات بازدیدکنندگان باشد. شاید تا حدی موفق عمل کنند اما این نکته را فراموش میکنند که نمیتوانند تمامی کلمات پر سرچ را در متنهای خود به کار ببرند و ممکن است کلمه و یا سؤالی را فراموش کنند.
در مفهوم استراتژی تولید محتوا باید اینچنین بیان نمود که برای موفقیت در بالا بردن رتبه سایت تنها تولید محتوای غیرتکراری تأثیرگذار نیست. درواقع باید یک برنامهریزی مشخص و تعیینشده بر اساس نوع مخاطب برای تولید و ارائه محتوا انجام شود. در رابطه با موضوع تولید محتوا باید اینطور بیان نمود که با توجه به نوع کسبوکار باید محتوایی مناسب و جدید دائماً تولید و مدیریت شود. اینکه چه موضوعی را برای محتوا انتخاب میکنید، چه شخصی آن را نگارش میکند و برای چه افرادی منتشر میشود همگی در مفهوم استراتژی تولید محتوا جای میگیرند.
انواع استراتژی تولید محتوا
همانطور که در بالا بیان نمودیم استراتژی تولید محتوا یک برنامه مشخص و تعیینشده برای بهبود وضعیت سئو میباشد؛ اما این استراتژی تنها به یک برنامه محدود نمیشود و ممکن است هر سایتی از استراتژی تولید محتوای مخصوص به خود در جهت بالا بردن رتبه سایت استفاده نماید. در ادامه بیانات قبلی اینگونه اشاره میکنیم که این استراتژی میتواند بر اساس مخاطب و بازدیدکننده باشد و یا میتواند کلمات کلیدی را سرلوحه اصول کار خود قرار دهد.
حال شاید این پرسش پیش آید که کدام استراتژی بهتر و نتیجهبخشتر خواهد بود؟ در پاسخ به این پرسش میتوان اینگونه بیان نمود که نمیتوان بهطور جداگانه یکی را بر دیگری برتر دانست. درواقع استراتژی که مخاطب را بهعنوان هدف قرار میدهد میتواند به سراغ کلمات کلیدی برود که در ذهن این مخاطب در رابطه با محصول و یا خدمات سایت موردنظر شکل میگیرد. درواقع استراتژی محتوایی مناسب است که هم مخاطب را مدنظر داشته باشد و هم پرسشهایی که او در ذهن میگذارد را بهعنوان کلمات کلیدی پیشنهادی در تولید محتوا استفاده نماید.
نحوه شکلگیری استراتژی تولید محتوا
برای اینکه بتوانید برای سایت خود یک استراتژی تولید محتوا ایجاد نمایید باید چند مورد را رعایت کنید که در ادامه به بیان آنها خواهیم پرداخت. در ابتدا برای خود یک هدف معین را مشخص کنید و دلیل رسیدن به این هدف را در ذهن خود بررسی کنید. برای سایت و برند خود مخاطب و بازدیدکنندگانی را انتخاب کنید و در رابطه با آنها به تحقیق بپردازید. بهعنوانمثال چطور میتوان این بازدیدکنندگان را به سمت محتوای خود کشاند.
برای برند خود تعاریف مشخصی را تعیین کنید. از ویژگیهای خاص برند خود سخن به میان آورید. در مرحله بعدی به مطالبی که قصد تولید آنها رادارید جهت مناسبی بدهید. در این مرحله سعی کنید موضوعات مناسب بر اساس برند و حرفه خود را مشخص نمایید. در رابطه با کلمات کلیدی خود اطلاعات بیشتری را کسب نماید. محتوای خود را زمانبندی کنید. در این مرحله نتایج و موفقیتهای که به دنبال ان هستید را ارزیابی نمایید و در آخر میتوانید محتوای مناسب خود را تولید و ارائه دهید.
سؤالات مهم و کلیدی در زمان شکلگیری استراتژی تولید محتوا
برای اینکه تولید محتوای شما از قدرت و بازدهی بالایی برخوردار باشد باید استراتژی تولید محتوای شما بتواند چند مورد را بهخوبی پاسخگو باشد. اول اینکه از خود بپرسید چه افرادی بهعنوان بازدیدکننده به سایت شما مراجعه خواهند نمود. هدف آنها برای ورود و بازدید سایت شما چه میباشد. چه نوع مطالبی این افراد را به سمت خود میکشاند. نیاز و خواسته آنها چیست. توانایی برند و محتوای شما در پاسخگویی به سؤالات آنان چه میزان است و چندین سؤال دیگر که اگر خود بتوانید پاسخ مناسبی به آنها بدهید میتوانید شاهد بهبود رتبه سایت خود در جستجوگر گوگل باشید.
تولید و ارائه مطالب تأثیرگذار بر اساس استراتژی تولید محتوا
در بخش قبلی در رابطه با نقش مدیریت محتوا در استراتژی تولید محتوا سخن به میان آوردیم و همچنین بیان شد که مخاطب و بازدیدکننده را در این استراتژی مدنظر داشته باشیم. چراکه هدف ما جلبتوجه این افراد میباشد. در رابطه با تولید و ارائه مطالب تأثیرگذار باید هدف را در رسیدن به صفحه اول جستوجوگر گوگل قرارداد.
برای رسیدن به این هدف ارائه مطالب مفید و غیرتکراری بر اساس رعایت اصول سئو از ملزومات استراتژی تولید محتوا میباشد. برخی از سایت های پرآوازه و بزرگ، داشتن یک نویسنده مستقل را در اولویت کارهای خود قرار میدهند، البته شرط آشنایی با فضای سئو در جهت بهبود محتوای تولیدشده را در زمان انتخاب نویسنده مدنظر قرار میدهند. در استراتژی تولید محتوا برای ارائه مطالب تأثیرگذار مشخص نمودن کلمه اصلی که ازنظر مخاطب جذاب و کلیدی است بسیار مهم میباشد. درواقع با این عملکرد شما شاهد سرازیر شدن بازدیدکنندگان جدید به سایت خودخواهید بود.
تأثیر محتوای مناسب و باارزش در استراتژی تولید محتوا
یکی دیگر از مواردی که در استراتژی تولید محتوا مورد اهمیت قرار میگیرد این است که نویسندگان سعی کنند برای نوشتن مطالب زمان کافی را مدنظر قرار دهند. برای بهبود وضعیت سئو کنار هم قرار دادن چند کلمه بهعنوان محتوای غیرتکراری کافی نیست. نویسنده باید بداند که در رابطه با چه موضوعی شروع به نگارش نموده است. برای موضوع خود وقت و زمان مشخصی را اختصاص دهد. از عجول و بیتفاوت بودن به نوع نگارش خودداری نماید.
در استراتژی تولید محتوا این موضوع که مطالب برای افراد بازدیدکننده مناسب و مفید واقع شوند، بسیار مهم میباشد. اگر تمامی اصول سئو و نگارش رعایت شود اما مطلبی ارائه شود که فرد از خواندن ان لذت نبرده و یا برای او مفید نباشد میتواند در کاهش بازدید از سایت شما تأثیرگذار باشد. اغلب بازدیدکنندگان علاوه بر اینکه با دیدن موضوعی جدید وارد سایت موردنظر میشوند اگر آن موضوع سؤالات آنان را پاسخ دهد، میتواند بیانگر این مورد باشد که برای دفعات بعدی نیز فرد به این سایت مراجعه خواهد نمود.
نقش کلمات کلیدی در استراتژی تولید محتوا
یکی از ابزارهای مهم برای موفقیت در رتبهبندی سایت شما نقش کلمات کلیدی ترکیبی میباشد. حال شاید بپرسید ترکیبی در این عبارت به چه معناست. در استراتژی تولید محتوا به کلمات کلیدی بسیار اهمیت داده میشود. چراکه ارتباط بین بازدیدکننده با محتوای سایت میتواند از طریق این کلمات ایجاد شود.
اگر خود را بهجای شخص بازدیدکننده سایت قرار دهید چه کلماتی را برای جستوجو انتخاب میکنید. این تفکر میتواند شمارا در انتخاب کلمات کلیدی یاری رساند. با توجه به تحقیقات صورت گرفته در رابطه با کلمات کلیدی این نتایج حاصلشده است که اغلب عباراتی که بهصورت دو بخش یا دو کلمه بودهاند از میزان سرچ بیشتری برخوردارند. این میزان سیوسه درصد میباشد درحالیکه نباید اینگونه تصور نمود، هر چه تعداد کلمات در یک عبارت بیشتر باشد میتواند پرسرچ تر باشد چراکه عبارات 7 یا 8 کلمهای از درصد پایینتری (هشت درصد) برخوردار هستند.